BPM terugvragen bij auto export

Om rest-bpm terug te kunnen vragen, is het van belang dat de datum eerste inschrijving in Nederland op of na 16-10-2006 ligt.

Wanneer je de auto exporteert naar een EU- of EER-land, dan kun je een deel van de BPM terugvragen bij de Belastingdienst.

Voorwaarden teruggaaf

Aan het verkrijgen van de teruggaaf zitten enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen:

1. De auto moet een 1e tenaamstelling hebben van 16 oktober 2006 of nieuwer. Het maakt hierbij niet uit of de datum eerste toelating in Nederland is geweest, of in een ander land. Ook importvoertuigen kunnen dus in aanmerking komen voor bpm-teruggaaf bij export. Verder dien je er zeker van te zijn dat er BPM voor het voertuig betaald is.
2. De auto moet geëxporteerd worden naar een EU land of Noorwegen, Liechtenstein of IJsland.
3. De auto moet in het buitenland een registratie krijgen, welke bij de douane overlegd moet kunnen worden.
4. De auto moet in een rijdbare staat worden geëxporteerd. Het voertuig mag dus in het kentekenregister geen melding hebben van bestemd voor sloop, of een WOK melding.
5. Het voertuig heeft geen grijs kenteken of doet dienst als taxi.
6. De auto mag niet geëxporteerd worden als deze binnen 12 maanden weer ingevoerd word.

Wat moet ik doen voor teruggaaf

Allereerst moet de auto bij de RDW als geëxporteerd worden aangemeld. Vervolgens moet het formulier Teruggaaf BPM bij export ingevuld worden. Dat dient binnen 13 weken na export te gebeuren.

Voor de teruggave dien je een aantal documenten en gegevens beschikbaar te hebben:

• Kopie registratiebewijs van het voertuig in EER land.
• Het oude Nederlandse kenteken nummer.

Hoeveel BPM krijg ik terug?

De rest-BPM wordt naarmate het voertuig ouder wordt minder. Des te ouder het voertuig, des lager het bedrag. Iedere maand wordt het restbedrag met een afschrijvingspercentage verminderd. Let op dat het berekende bedrag slechts beperkt geldig is, omdat deze iedere maand opnieuw wordt berekend. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een voertuig vrijstelling voor BPM heeft gehad, dit is niet zomaar te achterhalen.

Het juiste bedrag terugkrijgen

Beschik jij niet over de kennis voor het terugvragen van BPM? Dan zou je zomaar te weinig of helemaal geen geld kunnen terugkrijgen. Laat het dan door ons doen: wij weten precies hoe je het teruggaveformulier moet invullen. Wij zorgen er dan voor dat jij de juiste rest-BPM krijgt.

Wil je meer weten?

Vul het formulier in en laat eventueel een korte omschrijving achter.

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram