Oldtimer taxatie

Waarom jouw oldtimer laten taxeren?

Oldtimers zijn wat betreft technische kenmerken en onderhoudsbehoefte niet te vergelijken met moderne auto’s. Deze verschillen vertalen zich ook naar de verzekering en betekent dat een oldtimerverzekering op een andere manier wordt samengesteld dan een standaardautoverzekering.

In het oldtimer taxatierapport leggen wij de soortgelijke waarde vast. Daarin staan alle kenmerken en bijzonderheden van het voertuig. Tevens de staat en de eventuele gedane investeringen.

Het taxatierapport dient opgemaakt te worden om toepasbaar te zijn bij Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Ook als er schade is die wel hersteld kan worden, is het net zo belangrijk dat er een taxatierapport aanwezig is.

Meestal zijn verzekeraars bereid om gedurende drie jaar de taxatiewaarde aan te houden bij schade. Twee jaar komt echter ook voor. Heb je veel verbeteringen aangebracht tijdens deze periode, dan is het slim jouw voertuig tussentijds opnieuw te laten beoordelen door onze taxateur. Dit voorkomt onderverzekering.

Informeer bij jouw verzekeringsmaatschappij naar de polisvoorwaarden.

Wil je meer weten over een oldtimer taxatie?

Vul het formulier in en laat eventueel een korte omschrijving achter.

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram