Voor al uw voertuigtaxaties

Youngtimer taxatie

Wat is een Youngtimer?

Een youngtimer is een auto van minimaal vijftien jaar oud, die in de toekomst een klassieker (oldtimer) wordt zodra deze oud genoeg is.

Of jouw youngtimer uiteindelijk een klassieker wordt, hangt van een aantal zaken af. Sommige merken hebben een grotere kans om de klassiekerstatus te verkrijgen, zoals Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Daarnaast is het belangrijk dat de kilometerstand zo laag mogelijk blijft, om zo een hogere taxatiewaarde te garanderen. Ook wordt er gekeken naar de conditie van de onderdelen en naar eventuele investeringen die de waarde nog verhogen.

Waarom een youngtimer laten taxeren?

Een waardebepaling van jouw youngtimer is belangrijk voor zowel de Belastingdienst (zakelijk) als jouw verzekeraar (Artikel 7:960 BW).

Wanneer je een youngtimer zakelijk rijdt dan is een gedegen taxatierapport van belang. Dit voorkomt discussie met de Belastingdienst over de bijtelling. En in het geval van schade of verlies van de auto keert de verzekering het juiste bedrag uit.

Het is dan ook verstandig om jouw youngtimer te voorzien van beide taxaties.

Wanneer de auto zakelijk wordt gereden het WEV-rapport voor de bijtellingswaarde én een taxatierapport voor de verzekeraar voor de juiste verzekeringswaarde en duidelijkheid over de te betalen premie.

Het taxatierapport voor de verzekeraar.(Artikel 7:960 BW)

Een goed taxatierapport is van groot belang als je een WA-verzekering hebt voor jouw personenauto.

Want schade aan of diefstal van een youngtimer is vervelend. Discussie over de uit te keren waarde maakt het alleen nog maar erger.

Door het hebben van een geldig taxatierapport kan er nooit sprake zijn van een misverstand over de waarde van jouw youngtimer.

De verzekeringsmaatschappij zal dan de getaxeerde waarde uitkeren die vooraf is vastgesteld in plaats van de dagwaarde.

Je kunt jouw youngtimer het beste 1 keer per 2 of 3 jaar laten taxeren. Informeer bij jouw verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Die verschillen namelijk per maatschappij.

De Waarde Economisch Verkeer taxatie

Voor de Belastingdienst vormt de waarde van de auto de grondslag voor de verrekening van het privégebruik. De waarde van de auto is de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en bpm, inclusief de accessoires die zijn aangebracht vóór het toekennen van het kenteken aan de auto.

Als een auto ouder is dan 15 jaar geldt vanaf dat moment de waarde in het economische verkeer (dagwaarde). Bij deze oude auto’s is de catalogusprijs dus niet van belang.

Daarom is een yougtimer aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. De aanschafprijs is laag, net als de bijtelling. Je betaalt namelijk 35% bijtelling over de werkelijke waarde van de auto en niet over de cataloguswaarde. 

Deze waarde stellen wij vast in een WEV-rapport.

Deze waarde bepaalt de taxateur aan de hand van verschillende koerslijsten,   de exclusiviteit en courantheid van de auto en de kilometerstand.

Hoe kan Automobiel Taxaties jou hierbij van dienst zijn?

Automobiel Taxaties is een onafhankelijk bureau voor betrouwbare taxaties en schade-vaststellingen in de automotive branche.

Onze taxateurs werken volgens de vastgestelde normen en eisen van de federatieTMV en zijn gecertificeerd door Hobeon SKO.

Onze taxateurs kijken naar zaken zoals merk, type, uitvoering en bouwjaar. Ze lopen het voertuig na op beschadigingen, krassen, deuken en oneffenheden. Deze beschadigingen bepalen mede de waarde van jouw auto en al deze aspecten worden samengevoegd in een juist taxatierapport.

Onze youngtimer taxatierapporten stellen we op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Alleen gecertificeerde taxateurs mogen deze taxatierapporten opstellen. 

Kunnen we helpen? Laat het ons weten.

Direct aanvragen

Ik wil meer weten over een youngtimer taxatie