Youngtimer taxatie

Wat is een Youngtimer?

Een youngtimer is een auto tussen de 15 en 30 jaar oud.

Waarom een youngtimer laten taxeren?

Een waardebepaling van jouw youngtimer kan voor zowel de belastingdienst (zakelijk) als jouw verzekeraar (Artikel 7:960 BW) belangrijk zijn, afhankelijk van waar de taxatie voor dient.

Het taxatierapport voor de verzekeraar.(Artikel 7:960 BW)

Een taxatierapport is van groot belang als je een youngtimer wilt verzekeren.
Want schade aan of diefstal van een youngtimer is vervelend. Discussie over de uit te keren waarde maakt het alleen nog maar erger.

Door het hebben van een geldig taxatierapport kan er nooit sprake zijn van een misverstand over de waarde van jouw youngtimer.

De verzekeringsmaatschappij zal dan de getaxeerde waarde uitkeren die vooraf is vastgesteld in plaats van de dagwaarde.
Je kunt jouw youngtimer het beste 1 keer per 2 of 3 jaar laten taxeren. Informeer bij jouw verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Die verschillen namelijk per maatschappij.

De Waarde Economisch Verkeer taxatie

Voor de Belastingdienst vormt de waarde van de auto de grondslag voor de verrekening van het privégebruik. De waarde van de auto is de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en bpm, inclusief de accessoires die zijn aangebracht vóór het toekennen van het kenteken aan de auto.

Als een auto ouder is dan 15 jaar geldt vanaf dat moment de waarde in het economische verkeer (dagwaarde). Bij deze oude auto’s is de catalogusprijs dus niet van belang.

Daarom is een yougtimer aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. De aanschafprijs is laag, net als de bijtelling. Je betaalt namelijk 35% bijtelling over de werkelijke waarde van de auto en niet over de cataloguswaarde. Ook in 2022 kan er nog gebruik gemaakt worden van deze gunstige bijtellingsregeling. Deze waarde stellen wij vast in een WEV-rapport.

Wil je meer weten over een youngtimer taxatie?

Vul het formulier in en laat eventueel een korte omschrijving achter.

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram