Voor al uw voertuigtaxaties

Camper taxatie

Waarom jouw camper laten taxeren?

Wij weten als geen ander dat jouw camper een waardevol bezit is! 
En mogelijk heb je wat tender, love & care toegepast en de camper naar eigen smaak aangepast. Denk maar aan een satellietschotel, luifels, zonnepanelen, fietsenrekken etc.

Als je deze extra waarde toevoegt aan de camper moet je dit wel doorgeven aan jouw verzekeraar.

Want stel….je hoopt natuurlijk dat het jou nooit overkomt… je krijgt schade of jouw camper is “total loss” ….dan moet de verzekering geld uitkeren.

Wanneer de verzekering dan de uitkering baseert op de dagwaarde, kan het bedrag dat je uitgekeerd krijgt behoorlijk tegenvallen.

Door de camper te laten taxeren krijg je, in geval van schade, een eerlijk bedrag terug van jouw verzekering. Met een taxatie krijg je namelijk geen uitkering op basis van de dagwaarde, maar krijg je gegarandeerd de taxatiewaarde.

Nog een voordeel is dat ook de extra accessoires, zoals bijvoorbeeld een fietsendrager en luifel, worden meegenomen in de uiteindelijke taxatiewaarde.

Bijkomend voordeel is ook dat je premie betaald over de getaxeerde waarde en daardoor onder- of oververzekering voorkomt en je gegarandeerd de juiste premie betaald.

Je camper kent, na taxatie, de eerste jaren geen afschrijving bij onverhoopte schade! Het taxatierapport is afhankelijk van de verzekeraar 3 tot 5 jaar geldig. Informeer hiernaar bij jouw verzekeraar.

Automobiel Taxaties taxeert jouw camper volgens de richtlijnen van het register. Zo weten jij en jouw verzekeraar exact welke waarde de camper heeft.

De eenmalige kosten voor een taxatie zijn relatief laag maar verdienen zichzelf terug wanneer je aanspraak maakt op je verzekering!


Importeren van een camper.

Zoek je een nieuwe camper, maar je wilt de hoofdprijs niet betalen?           Het importeren van een camper uit bijvoorbeeld Duitsland of België is dan een heel mooi alternatief aangezien in Nederland de keuze vrij beperkt is en de prijzen hoog zijn.

De grootste kostenpost bij import is vaak de bpm. Je ontkomt helaas niet aan de BPM aangifte!  

Bij campers ben je aangewezen op de forfaitaire afschrijvingstabel of een taxatierapport.  Alleen met een taxatierapport kan je de werkelijke waarde van jouw camper achterhalen en hanteren bij de BPM-aangifte.  

Heb je hier geen verstand van, overweeg dan om dit aan ons uit te besteden. Een BPM-taxatie verdient zichzelf vrijwel altijd terug.

Mocht je over bovenstaande nog vragen hebben of extra toelichting nodig hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik wil meer weten over een camper taxatie