Voor al uw voertuigtaxaties

Motor taxatie

Wanneer jij een motor wilt importeren en in Nederland laat registreren, zal je Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) moeten betalen over de waarde van de motor. De belastingdienst heft deze BPM en wij berekenen deze voor jou via de meest gunstige methode.

De calculatie kunnen we op drie manieren maken:

  • Aan de hand van de afschrijvingstabel
  • Via de koerslijstmethode
  • Met een tegenbewijstaxatierapport


Wil je een vrijblijvende schatting van de rest-BPM? Neem contact met ons op. Dan adviseren we je meteen over de beste en voordeligste manier om aangifte te doen.

Afschrijvingstabel

Deze wijze van berekenen, wordt volgens de forfaitaire afschrijvingstabel gedaan. Hierbij wordt de bruto BPM enkel op basis van het bouwjaar en CO2-uitstoot van het voertuig bepaald. De staat van de motor wordt buiten beschouwing gelaten, waardoor deze regeling in veel gevallen niet de meest gunstige is.

Direct aanvragen

Koerslijsten

Als de motor in ‘gemiddelde staat’ verkeert, is de koerslijstmethode meer geschikt dan tabelafschrijving. Vaak is het BPM-bedrag lager, omdat er rekening gehouden wordt met leeftijd, accessoires, kilometerstand en courantheid van het voertuig. Wij werken met Autotelex, EuroTax én Xray, zodat we de voordeligste koers kunnen kiezen.

Direct aanvragen

Tegenbewijstaxatierapport

Dit is een zeer gedetailleerde waardebepaling van jouw motor, want we kijken zorgvuldig naar de staat van het voertuig. Beschadigingen worden met een fotocamera vastgelegd en er zal een schadecalculatie worden opgemaakt. Daarnaast maken we ook bij deze methode gebruik van de verschillende koerslijsten, zodat jij een compleet taxatierapport krijgt dat voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst en waarin de werkelijke waarde van het voertuig staat.

Direct aanvragen

Vervangingswaarde

Koop je een nieuwe motor, en verzeker je deze vol casco, dan zal na 3 jaar meestal niet meer de nieuwwaarde uitgekeerd worden, maar een door de verzekeraar vastgestelde dagwaarde. Deze zal een heel stuk lager liggen dan de oorspronkelijke nieuwwaarde. Wel betaal je nog steeds premie over de nieuwwaarde. Een taxatie biedt hier de oplossing !

Je laat jouw motor door ons taxeren, wij stellen de vervangingswaarde vast en je kunt jouw motorfiets verzekeren op taxatiewaarde en ben je verzekerd van uitkering na schade of diefstal mits jouw verzekeraar hiermee akkoord gaat bij het afsluiten van de polis.

Kunnen we helpen? Laat het ons weten.

Waardebepaling

Bij bromfietsen en oudere motoren is een taxatie ook zinvol.

Meestal gaat het om voertuigen die lang gekoesterd zijn en in veel gevallen een langdurige restauratie zijn ondergaan waarbij kosten nog moeite zijn gespaard om de originaliteit te behouden.

Een taxatie biedt de uitkomst om ook deze voertuigen vol casco te verzekeren tegen taxatiewaarde. Laat het taxatierapport door jouw verzekeraar voor gezien waarmerken en hiervan een aantekening op jouw polis maken.

Kunnen we helpen? Laat het ons weten.