Motor taxatie

Motor taxatie

Wanneer jij een motor wilt importeren en in Nederland laat registreren, zal je Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) moeten betalen over de waarde van de motor. De belastingdienst heft deze BPM en wij berekenen voor jou de meest gunstige methode.

De calculatie kunnen we op twee manieren maken:

•  Aan de hand van de afschrijvingstabel
•  Met een tegenbewijs taxatierapport

Afschrijvingstabel

Deze wijze van berekenen, wordt volgens de forfaitaire afschrijvingstabel gedaan. Hierbij wordt de bruto BPM enkel op basis van het bouwjaar en de netto catalogusprijs van het voertuig bepaald. De staat van de motor wordt buiten beschouwing gelaten, waardoor deze regeling in veel gevallen niet de meest gunstige is.

Tegenbewijstaxatie

Dit is een zeer gedetailleerde waardebepaling van jouw motor, want we kijken zorgvuldig naar de staat van het voertuig. Beschadigingen worden met een fotocamera vastgelegd en er zal een schadecalculatie worden opgemaakt. Daarnaast maken we ook bij deze methode gebruik van de verschillende koerslijsten, zodat jij een compleet taxatierapport krijgt dat voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst en waarin de werkelijke waarde van het voertuig staat.

Waardebepaling motor

Door jouw motor te laten taxeren krijg je, in geval van schade, een eerlijk bedrag terug van jouw verzekering. Wij stellen de vervangingswaarde vast en je kunt jouw motorfiets verzekeren op taxatiewaarde en ben je verzekerd van uitkering na schade of diefstal mits jouw verzekeraar hiermee akkoord gaat bij het afsluiten van de polis.

Wil je meer weten over een motor taxatie?

Vul het formulier in en laat eventueel een korte omschrijving achter.

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram