Voor al uw voertuigtaxaties

Waarde Economisch Verkeer (WEV) taxatie

Waarde Economisch Verkeer (WEV) taxatie

Wil jij als ondernemer jouw zakelijke auto naar privé brengen? Of wil je een privéauto op de zaak zetten? Dan is het verstandig een WEV taxatierapport op te laten stellen door een notarieel beëdigd en gecertificeerd taxateur. Met deze WEV taxatie voorkom je onaangename discussies met de Belastingdienst én een naheffing.

WEV staat voor Waarde in het Economisch Verkeer. Dat betekent; welke fiscale waarde heeft uw auto op het moment van overname.

De Belastingdienst stelt als eis dat de WEV taxatie wordt uitgevoerd door een erkend en onafhankelijke taxateur die geen deel uitmaakt van een bedrijf dat handelt in auto’s.

Veel ondernemers laten deze taxatie bij hun eigen garage doen, echter deze garage is niet onafhankelijk volgens de Belastingdienst.

Kies daarom voor een onafhankelijk WEV taxatierapport van een notarieel beëdigd taxateur van Automobiel Taxaties.

Onze taxateurs bepalen de waarde van de auto aan de hand van de meest gunstige koerslijst. Courantheid en kilometerstand zijn ook van invloed op de waarde. Tevens lopen ze het voertuig na op beschadigingen, krassen, deuken en oneffenheden. Deze beschadigingen bepalen mede de waarde van jouw auto en al deze aspecten worden samengevoegd in een stevig onderbouwd taxatierapport.

Met dit taxatierapport kan je de auto met een gerust hart overnemen zonder later discussie met de belastingdienst te krijgen.

Kunnen we helpen? Laat het ons weten.

Direct aanvragen