Let op! Bpm aangifte binnen een maand na bezoek taxateurs indienen!

Volgens de nieuwe richtlijnen van de Belastingdienst is “het taxatierapport alleen geldig als de fysieke opname van het motorrijtuig (onderzoek door taxateur) niet meer dan 1 maand voor de datum van goedkeuring door de RDW heeft plaatsgevonden”.  

Het komt er simpelweg op neer dat de schouw door de taxateur, de goedkeuring van de aanvraag en/of de schouw door de RDW en de BPM-aangifte allemaal binnen één maand moeten plaatsvinden. 

Dit houdt ook in dat als je wordt opgeroepen voor een hertaxatie, je ook daadwerkelijk moet gaan. Anders wordt er geen fiscaal akkoord verleend, althans niet op basis van het taxatierapport. In dat geval zal een premature naheffingsaanslag worden opgelegd. 

Waar je ook rekening mee moet houden is dat als een schade-auto wordt gekeurd bij de RDW, en de RDW de auto fysiek wil zien, er sprake kan zijn van een wachttijd. 

Mochten reeds getaxeerde auto’s dus een maand of langer na het inspectiemoment verkocht worden, kan het taxatierapport dus niet meer dienen!!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram