Voor al uw voertuigtaxaties

BPM & tegenbewijs -taxatie

Wanneer jij een auto wilt importeren en in Nederland laat registreren, zal je Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) moeten betalen over de waarde van de auto. De belastingdienst heft deze BPM en wij berekenen deze voor jou via de meest gunstige methode.

De calculatie kunnen we op drie manieren maken:

  • Aan de hand van de afschrijvingstabel
  • Via de koerslijstmethode
  • Met een tegenbewijstaxatierapport

Wil je een vrijblijvende schatting van de rest-BPM? Neem contact met ons op. Dan adviseren we je meteen over de beste en voordeligste manier om aangifte te doen.

Afschrijvingstabel

Deze wijze van berekenen, wordt volgens de forfaitaire afschrijvingstabel gedaan. Hierbij wordt de bruto BPM enkel op basis van het bouwjaar en CO2-uitstoot van het voertuig bepaald. De staat van de auto wordt buiten beschouwing gelaten, waardoor deze regeling in veel gevallen niet de meest gunstige is.

Direct aanvragen

Koerslijsten

Als de auto in ‘gemiddelde staat’ verkeert, is de koerslijstmethode meer geschikt dan tabelafschrijving. Vaak is het BPM-bedrag lager, omdat er rekening gehouden wordt met leeftijd, accessoires, kilometerstand en courantheid van het voertuig. Wij werken met Autotelex, EuroTax én Xray, zodat we de voordeligste koers kunnen kiezen.

Direct aanvragen

Tegenbewijstaxatierapport

Dit is een zeer gedetailleerde waardebepaling van jouw auto, want we kijken zorgvuldig naar de staat van het voertuig. Beschadigingen worden met een fotocamera vastgelegd en er zal een schadecalculatie worden opgemaakt. Daarnaast maken we ook bij deze methode gebruik van de verschillende koerslijsten, zodat jij een compleet taxatierapport krijgt dat voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst en waarin de werkelijke waarde van het voertuig staat.

Direct aanvragen